Kalligrafielessen kennismaking met lerares en maandag mijn eerste les

Spannend, maandag de eerste kalligrafielessen

Mijn kennismaking met de vrouw die de kalligrafielessen geeft, resulteert in de afspraak dat ik aanstaande maandag van 13.00 tot 15.00 uur mijn eerste les van haar zal krijgen. De vrijdag erna mag ik meedoen met een groep, waaraan zij de hele dag lesgeeft.

Een grote tafel vult de kleine lesruimte met witte muren helemaal. Op de tafel liggen nog de scherpe potloden van een vorige groep. De lerares geeft, behalve thuis, ook les aan buitenlanders en aan de universiteit. Zij laat mij haar zeer precies uitgevoerde kalligrafie├źn zien. Haar Chinese schilderijen, maar ook een wereldbol met alle meridianen, die in perspectief plat getekend is. Het in perspectief tekenen is iets wat een andere leerling van haar wil leren.
Ik ben heel erg benieuwd hoe zij haar lessen geeft. De boeken die ik zelf al gekocht had, vind ze goed oefenmateriaal. Eerst maar oefenen dus met de gewone kalligrafie en daarna komt het vloeiende cursieve of grasschrift wel. Vandaag begin ik in mijn appartement met het oefenen op de voorgedrukte vellen met vierkanten.
kalligrafielessen oefen vierkanten

Facebook en Twitter

Hartelijk dank aan de mensen die reageren op mijn berichten op Facebook en Twitter. Dat vind ik erg leuk om te lezen, dus ga daar vooral mee door wat mij betreft. Helaas kan ik de berichten wel lezen (omdat het doorgestuurd wordt naar mijn hotmail), maar kan ik niet reageren omdat ik in China Facebook en Twitter niet kan openen en gebruiken.
Het plaatsen van mijn berichten op Facebook en Twitter gaat via mijn website en wordt in Nederland gedaan, dus dat is geen probleem.

Wordt vervolgd