De Furongtunnel, een beeldbericht Muurschilderingen en het studentenleven in Xiamen

De Furongtunnel

Vorige week heb ik – na een tip van een Nederlandse kennis – de Furongtunnel bezocht. De tunnel is 1 kilometer lang en loopt van de campus van de universiteit van Xiamen naar de studentenhuisvesting in de buitengebieden van Xiamen. Eerst was het een van de vele donkere tunnels rondom Xiamen, totdat de studenten die dagelijks door de tunnel fietsten en wandelden in 2007 bedachten dat hun dagelijkse route aanzienlijk leuker gemaakt kon worden.
Nu is de Furongtunnel een van de attracties in Xiamen, die veel toeristen trekt. Er wordt uiteraard heel veel gefotografeerd. Eens per maand worden er nieuwe muurschilderingen aangebracht in de Furongtunnel, veelal door studenten van de kunstacademie. Voor studenten biedt dit de mogelijkheid om hun creatieve talenten te tonen en idee├źn uit te wisselen.
In het midden van de tunnel is een klein winkeltje met op de muur daaromheen honderden post-it velletjes met daarop voor mijn onleesbare teksten. Misschien zijn het oproepen voor bijeenkomsten, misschien plakken studenten hier een advertentie aangeboden of gezocht, misschien functioneert het ook wel als datingsite.
Geen idee, alles is mogelijk, want voor mij onleesbaar.
Furongtunnel in Xiamen, China

Wordt vervolgd