HOME Cursusaanbod september 2020.

Cursusaanbod september 2020.

Nieuw aanbod

Nieuw is het aanbod van een open werkochtend en een open werkmiddag per maand. De laatste donderdagmorgen en vrijdagmiddag kun je komen werken. Corona afstand maakt het noodzakelijk om de hoeveelheid mensen klein te houden, dus aanmelden vooraf is noodzakelijk.

Je kunt je eigen werk waar je thuis mee bezig bent meenemen en dat bespreken. Graag eigen materiaal meebrengen maar tegen een vergoeding kun je ook gebruik maken van materiaal op het atelier.

De cursus kalligrafie voor beginners als voor meer ervaren mensen gaat door omdat kalligraferen een zittende bezigheid is en omdat ik een andere indeling van de ruimte zal maken. Iedereen oefent op eigen niveau de beginselen van de Chinese kalligrafie door eenvoudige en meer gecompliceerdere bewegingen en speelse oefeningen met penseel en inkt. Natuurlijk staat het schrijven van karakters in zowel formeel als cursief schrift op het programma. Daarnaast is een deel van de les bedoeld om het geleerde toe te passen in eigen werk en naar eigen wens.

Cursussen Kalligrafie als inspiratiebron in het atelier van Carien Engelhard in Zutphen

Al het materiaal is aanwezig en er wordt uitgebreid aandacht besteed aan de eigenschappen van de penselen, de inkt en het soort papier.

Inloop voor koffie/thee vanaf 9.30. Les start om 10.00 en eindigt om 12.30.

Wijzigingen

De cursussen Model als Inspiratie en werken van 2 naar 3 dimensionaal; van plat vlak meer de ruimte of diepte is vervallen. De intensieve persoonlijke begeleiding en de inspiratie van elkaar in de groep worden door de Corona tijd van 1 1/5 meter afstand onmogelijk.

Wel gaat door in klein verband, de 2 ½ daagse workshop De IJssel als inspiratie. Vrijdagmiddag 18 september tot en met zondagmiddag 20 september kunnen de deelnemers volop gebruik maken van de prachtige en inspirerende omgeving waar mijn atelier zich bevindt. ‘Aanwezigheidsoefeningen’, tekenoefeningen om het creatieve proces op gang te brengen, buiten- en binnen werken, een film in de avond en samen eten, karakteriseren de workshop die zowel in de zomer als winter wordt gehouden.

Kosten

De kosten bedragen voor de open middagen € 20 exclusief materiaal per keer. Voor materiaal dat ik ter beschikking stel bereken ik € 5.

De kosten van de kalligrafie cursus van vier keer bedragen
€ 160 inclusief materiaal.

Graag overmaken op NL 44 TRIO 078 68 68 872
t.n.v. C. Engelhard.

Gemiste lessen kunnen altijd ingehaald worden.

De IJssel workshop kost € 240 inclusief, koffie,thee, materiaal, 2 lunches en 2 diners. Bij keuze voor eventueel buitenshuis eten maken we afspraken. Drankjes worden hoofdelijk omgeslagen.

Voor vragen en meer informatie kunt u mij mailen.