HOME Beeldbericht uit Hongkong

Beeldbericht uit Hongkong Kort tussentijds bericht op jacht naar een visum

Dolle dwaze dagen in Hongkong

Carien in Hongkong
Tussen de visumjacht door, even een kort visueel bericht .
Hongkong is altijd druk, heel druk. Haast en stress bepalen het ritme van de stad. De drukte is te vergelijken is met een permanente “Drie dolle, dwaze dagen” actie van de Bijenkorf.
Vanuit de 26ste verdieping van het hotel zie ik Victoria Peak, de hoge berg op het eiland. Talloze hoge flats met geheel verlichte verdiepingen en appartementen vormen imposante coulissen voor de berg daarachter.

Behalve de extreem drukke stad, zijn er ook grote gebieden met natuur, tamelijk woeste bergpaden en paradijselijke stranden.
Hongkong strand
Tien jaar geleden ben ik hier ook al eens geweest. Daardoor wist ik van het bestaan van de leuke tocht met de pont – Star Ferry – die het eiland Hongkong verbindt met het vaste land.
Aan de overkant staat het prachtige museum van moderne en oude Chinese kunst. Jammer genoeg wordt dat grondig verbouwd op dit moment en is dus gesloten. Het museum is wel aanwezig op diverse andere locaties in Hongkong, vergelijkbaar met de activiteiten van het Stedelijk Museum toen dat verbouwd werd.

Wordt vervolgd