HOME Een bijzondere dag 11.11

Een bijzondere dag 11.11 Woensdag 11 november, bruidsparen alom en opnieuw de Botanische Tuin

De elfde van de elfde

bruiloft reclame Xiamen China
Vandaag is het 11-11. Voor Chinezen is dit een een bijzondere dag, meen ik op te mogen maken uit een reclame voor ‘stropdassen voor hem’ en ‘horloges voor haar’. Misschien is dit ook de reden waarom ik vandaag al meer dan 10 bruidsparen heb gezien. Alles wordt geregisseerd door een fotograaf met een enorme lens op zijn toestel en een assistent die een scherm ophoudt om het licht op de juiste manier op de bruid te kunnen richten.
bruiloft Xiamen China
bruiloft in Xiamen China

De Botanische Tuin

boom botanische tuin Xiamen China
Ik loop opnieuw door de Botanische tuin. In mijn vorige bericht heb ik gezegd dat dit park vele malen groter is dan Artis. Maar het is zelfs nog aanzienlijk groter dan ik in eerste instantie dacht. De berg met een grote diversiteit aan begroeiingen, van 230 soorten bamboes tot een tropisch oerwoud van 4 hectare groot, blijkt in totaal bijna 500 hectare te beslaan, inclusief een groot meer en meerdere watervallen. Op dit terrein zijn ook nog meerdere boeddhistische kloosters gevestigd. tempel Xiamen China
Ik heb ook opnieuw de Vallei der Dichtregels bezocht. Hieronder nog een foto.
vallei van de dichtregels Xiamen China
De Botanische Tuin is dus totaal onvergelijkbaar met wat wij kennen aan botanische tuinen en dierentuinen. Dat had ik helemaal verkeerd ingeschat.

Wordt vervolgd